2014 yılının Nisan ayında yürürlüğe giren kanunla yabancıların Türkiye’de ikamet edebilmeleri için olması gerekenlerden birisi de yabancı sağlık sigortası. Türkiye’de bir yıldan fazla kalacak olan yabancılar sağlık sigortaları olmadığı takdirde oturum izni alamıyor. Türkiye’de bir yıldan az kalacak olan yabancılar için böyle bir şart aranmıyor. Yabancı sağlık sigortası yatışlı tedavi teminatları, yatışsız tedavi teminatları ve bunlara ek olarak evde bakım, ambulans, yardımcı tıbbi malzemeler gibi güvenceler sunabiliyor. Sunulan poliçelerin kapsamı yabancı sağlık sigortası fiyatları üzerinde etkiye sahip.

Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?

Yabancı sağlık sigortası Türkiye’de bir yıldan uzun süre kalacak olan yabancıların yaptırma zorunluluğu bulunan sigorta türüdür. Yabancı sağlık sigortasını yabancılar için özel sağlık sigortası gibi düşünmek çok yanlış değildir. Yabancı sağlık sigortası da özel sağlık sigortasında olduğu gibi ayakta ve yatarak tedavi teminatlarına sahiptir. Yabancı sağlık sigortası yabancı uyruklu kişiler için geçerlidir. Çifte vatandaşlığı olanların, mavi kart sahiplerinin ya da yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’ye geldiğinde yabancı sağlık sigortası yaptırmalarına gerek yoktur.

Kimler Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

Türkiye’de bir yıldan uzun süre kalacak olan yabancı uyruklu vatandaşlar yabancı sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Yabancı sağlık sigortası bulunmayan kişilere oturum izni verilmemektedir. 1 yıldan az kalacak olan yabancılar için yabancı sağlık sigortasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu gibi durumlarda seyahat sigortası gibi bazı özel sigortalar yeterli olmaktadır.

Yabancı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Yabancı sağlık sigortasının birincil avantajı Türkiye’de oturum izni alabilmeye olanak sağlamasıdır. Bunun dışında sigorta sahipleri anlaşmalı sağlık kurumlarında yatarak ya da ayakta tedavi görebilirler. Farklı bir ülkede karşılaşılabilecek çeşitli sağlık sorunları ile ilgili en iyi hizmetin alınmasını ve bu esnada ücret ödeme gereksiniminin ortadan kalkmasını sağlayan yabancı sağlık sigortası güvende hissedilmesine de aracılık eder. Sağlık ihtiyaçlarından doğan harcamalar yabancı sağlık sigortası poliçesi kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Üstelik vergi mükellefi olan kişiler ödedikleri yabancı sağlık sigortası primlerini vergi matrahından düşebilmektedir.

Neden Deltaş Sigorta?

Amacımız en kaliteli ve kapsayıcı hizmeti avantajlı fiyatlarla sunabilmek. Alanında uzman kadromuzla 2018 yılından bu yana Deltaş Grubu bünyesinde faaliyetlerimizi sürdürüyor, adı güvenle eş değer bir kurum olmak için etik anlayışımızı sürdürüyoruz.

Yabancı Sağlık Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Nedir?
Yabancı uyruklu sağlık sigortası Türkiye’de en az bir yıl kalmak isteyen yabancıların oturum izni alabilmesi için yaptırmak zorunda olduğu sağlık sigortasıdır. Bu sağlık sigortası poliçe sahibinin sağlık giderlerinin teminatlar dahilinde karşılanmasını sağlar. Bununla beraber oturum izni de sağlanmaktadır. Yabancı uyruklu sağlık sigortası olmayan kişiler Türkiye’de bir yıldan uzun süre ikamet edememektedir.
2. Yabancılar için Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?
İMM sigortası ücretleri birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sürücünün yaşı, ehliyet yaşı, aracın yaşı, aracın bedeli gibi çok farklı faktörler İMM sigortasının ücretini değiştirmektedir. İMM sigortası kendi içerisinde limitli ve limitsiz olarak ayrılmaktadır. Limitli ve limitsiz poliçelerin ücretlerinde de değişiklik olmaktadır.
3. Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de bir yıldan uzun süre kalabilmesi için gerekli olan oturum iznini alması için yabancı uyruklu sağlık sigortası yaptırması zorunludur. Bir yıldan az sürecek olan durumlarda ise yabancı uyruklu sağlık sigortası yerine seyahat sigortası gibi alternatifler de bulunmaktadır. Eşi Türk vatandaşı olan ve SGK kapsamında sağlık sigortası bulunan yabancı uyruklu kişilerin yabancı uyruklu sağlık sigortası yaptırması zorunlu değildir.
4. Yabancılar İçin Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?
Yabancı için sağlık sigortası fiyatları poliçe kapsamına göre değişiklik göstermektedir. Poliçe kapsamının genişliğe göre farklı fiyatlarda sağlık sigortası yapılabilmektedir.
5. Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Yabancı sağlık sigortası kapsamı ayakta ve yatarak tedavi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ayakta tedavilerde muayene ücreti, tahliller, ilaç ve fizik tedavi sağlık sigortası tarafından karşılanır. Yatarak tedavilerde ise ameliyatlar, hastanede kalma, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve suni uzuv gibi giderler sigorta kapsamında yer alır.