Mühendislik sigortası, belirli sektörlere özel olarak oluşturulmuş poliçelerdir. Birçok mühendislik sigortası türü bulunmaktadır. Kurumsal sigorta olarak değerlendirilen mühendislik sigortaları iş hayatında meydana yaşanabilecek pek çok riski kapsamaktadır. Bu risklerden meydana gelebilecek olan zararların minimuma indirilebilmesi için bilişim, inşaat, makine, endüstri ve elektrik elektronik gibi farklı mühendislik türlerinde mühendislik sigortalarından yararlanılabilmektedir.

Mühendislik Sigortaları Nedir?

Mühendislik sigortaları temelinde mühendislik projelerine yönelik olarak geliştirilen sigorta çeşididir. Riskin yüksek olduğu mühendislik projelerinde sigorta sayesinde oluşabilecek zararlardan kaçınmak mümkündür. İnşaat mühendisliği kapsamında yaptırılan inşaat sigortası ile inşaat alanında meydana gelen problemlerden doğan zararlar giderilebilmektedir. Mühendislik alanının çeşitliliğine uygun olacak şekilde birçok farklı mühendislik sigortası bulunmaktadır. Bununla beraber mühendislik sigortaları sadece çalışan kişileri değil aynı zamanda proje kapsamında kullanılan makine ve teçhizatında güvence altına alınmasını sağlamaktadır.

Kimler Mühendislik Sigortaları Yaptırabilir?

Mühendislik projesi sahibi olan herkes mühendislik sigortalarından yararlanabilmektedir. Mühendislik projeleri maliyetli projelerdir ve proje kapsamında yaşanabilecek zararlar ekstra maddi külfet getirdiği gibi aynı zamanda projenin de uzamasına neden olabilmektedir. Hatta bazı projelerde deprem, yangın ya da sel felaketi gibi çeşitli nedenlerden ortaya çıkan hasarlar proje maliyetlerinin çok yükselmesi nedeniyle tüm projenin tehlikeye girmesine yol açabilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek isteyen proje sahipleri mühendislik sigortalarından yararlanabilmektedir. Mühendislik sigortaları işveren dışında tali müteahhitler, taşeron firmalar ya da ana müteahhitler tarafından yaptırılabilmektedir.

Mühendislik Sigortaları Avantajları Nelerdir?

Mühendislik sigortalarının sunduğu avantajlar poliçeye göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak bu avantajların başında bir kaza anında meydana gelen maddi zararların sigorta poliçesi ile karşılanması gelir. En önemli avantajları karşılaşılması yüksek risklerin yol açabileceği maddi zararların karşılanmasıdır. Mühendislik projelerinin yüksek maliyetli olması, zararların temini geciktiğinde projenin ertelenmesine, uzamasına ve karşılaşılan maddi kayıpların artmasına yol açabilir. Mühendislik sigortaları sayesinde olumsuz durumların ardından hızla toparlanmak ve zaman kazanmak mümkün hale gelir.

Neden Deltaş Sigorta?

2018’den günümüze sigorta yapılabilen her alanda varlığını sürdüren Deltaş Sigorta, köklü bir geleneğin temsilcisi olarak her zaman yüksek müşteri memnuniyeti hedefler. İhtiyaçlara yönelik avantajlı teklifler sunan şirketimiz her zaman güvenle tercih edilebilmek için uzman kadrosu ile eksiksiz hizmet sunar.

Mühendislik Sigortaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Mühendislik Sigortası Türleri Nelerdir?
Elektronik cihaz sigortası, inşaat bütün riskler sigortası, makine kırılması sigortası ve montaj tüm riskler sigortası gibi sigortalar mühendislik sigortaları kapsamında yer almaktadır. Bazı sigorta firmaları daha farklı mühendislik sigortası poliçeleri de sunabilmektedir.
2. CMI Sigortası Nedir?
Kısaca CMI sigortası olarak bilinen Comprehensive Machinery Insurance, endüstriyel tesisler için verilen oldukça geniş kapsamlı sigortalardır. Operasyon sürecinde poliçe dahilindeki makine ve taşınmaz mallarda meydana gelebilecek olan fiziksel zararlar ve bu zararlara bağlı kâr kayıpları CMI sigortası ile güvence altına alınmaktadır.
3. İnşaat Sigortası Neyi Kapsar?
İnşaat bütün riskler sigortası ya da kısaca inşaat sigortası inşaatın başlangıcından sonuna kadar inşaat alanında meydana gelebilecek olan ani ve beklenmedik hasarların karşılanmasını sağlamaktadır. İnşaatta meydana gelebilecek olan yangın, yıldırım düşmesi, patlama, su baskını, hava şartlarına bağlı olarak gelişen sel baskını gibi durumlar, deprem ya da yer kayması gibi doğal afetler sonucu ortaya çıkan zararlar inşaat sigortası kapsamı dahilinde yer alır.
4. Makine Tesisat Teminatı Nedir?
Makine kırılması olarak da bilinen makine tesisat teminatı işletmede kullanılan makinelerde meydana gelen hasar sonucunda ortaya çıkan iş kaybı ve maddi zararların karşılanmasını sağlamaktadır. Sigorta kapsamında yer alan makinelerde meydana gelen problemler sonucunda tamirat ya da ikame masrafları gibi masraflar sigorta poliçesinden karşılanır.
5. Mühendislik Sigortası Ne İşe Yarar?
Mühendislik sigortası, mühendislik projelerinde yer alan makinelerin, teçhizatın ve cihazların güvence altına alınmasına yarar. Proje kapsamında ani gelişen kaza ya da doğal afet gibi durumlarda yaşanabilecek maddi kayıplar mühendislik sigortası tarafından karşılanır.